мисли в неделя късометражен филм поредица youtube сериал никол сашова туристически късометражен филм принцесата и кулата идвай лудо боряна василева народна авторска песен музикален клип мари марийко dj 89 боряна василева музикален клип яница стаменова девойко мари хубава мирелаа йорданова cinematic video portrait възпоменателно факелно шествие ловеч 2020 видео заснемане на събития яна dj 89 боряна василева BRATЯТА future folk balkan trap 360 градуса панорама виртуална разходка търговище отвисоко заснето с дрон от въздуха търговище отвисоко видеозаснемане фото заснемане с дрон фотография проекта търговище отвисоко видеозаснемане с дрон фотография на събития сватби балове абитуриентски балове снимане с дрон портфолио ksk filmmaker aerial photography видео заснемане въздушна фотография
arrow_back

Търговище отвисоко – локален дрон проект

търговище отвисоко видеозаснемане фото заснемане с дрон фотография

Търговище отвисоко – локален проект с дрон фотография и видео

КАК се зароди идеята

Проектът Търговище Отвисоко се роди далеч преди да купя дрона. Голямата вина е на Владислав Терзийски. Една снимка на катедралния храм на „Царевец“ положи основите за пристрастяването ми към въздушната фотография.

Велико Търново е любимият ми град в България навярно. С цялата своя царственост и величие от онези времена… и до днес когато казвам „Столицата“,  визирам Търновград, а не София. Да ме прощават столичани, но има неща които носиш в сърцето и заради тях преодоляваш всичката логика на географията и фактологията. 

Отне ми 1 година да съберa кураж да потегля в това предизвикателство на кадрите заснети от въздуха.

Началото на проекта Търговище отвисоко

В края на август 2016 вече бях избрал своя модел. Това ми беше първи дрон, а бях изчел изключително много и изгледал още два пъти по толкова клипове в YouTube, за да знам, че първият дрон трябва да е нещо, което си склонен да рискуваш. Заложих на Phantom 3 Advanced и се започна едно изключително пътуване до София….

Copter.bg са тези, които ме спечелиха силно. В продължение на 1 година общувах през различните чатове с тях, докато взимах решение коя трябва да е „моята машина“. Защото това беше изключително ново и различно приключение. А те се отнесоха с впечатляващо внимание и търпение. Такива хора те грабват, когато ти продадат обслужването и отношението далеч преди продукта.

Едва слязъл от влака в Търговище и изгледал обучителните клипове как се стартира „това чудо дрона“ се отправих към първата си снимачна площадка. Пистата в Давидово беше първия тест терен. Последваха поне десетина полета на сгорията до стадион „Димитър Бурков“, докато събера кураж за по-интригуващи дестинации.

Какво е „Търговище отвисоко“

В началото беше място, където да публикувам снимките, които правех, докато се учех да летя. С времето идеята се оказа достатъчно харесвана и подкрепяна от хората, открили страницата. Истината е, че Търговище от високо наистина изглежда прекрасно. За хубавото са нужни очи, които да видят, или поне камера, която да го улови и след това някой да се опита да го покаже.

Поех тази отговорност и съм щастлив, че се случи нещо изключително важно за мен. Преобърнахме стереотипите на оплаквачество и масов негативизъм – заради социалните и икономически фактори, в хора които могат да видят града от друга, различна, нетипична, но красива негова страна. Въздушната фотография се превърна в инструмент, който да показва красивото лице на Търговище.

С времето наистина „Търговище отвисоко“ се превърна в еквивалент на снимка с дрон или видео заснето от въздуха в Търговище. Страницата се оказа една своеобразна галерия на кадри от града, които без дронове щяха да останат скрити в Google карти & Google Earth.

В крайна сметка facebook страницата и временно уебсайта бяха, са и вероятно ще останат, нарицателно на фотографии заснети с безпилотно летателно средство – квадрокоптер в Търговище.

Какво съдържа страницата и проекта „Търговище отвисоко“

Изключително богата галерия снимки от Търговище, в които се вижда градът от птичи поглед. Не по-малко видео клипове заснети с дрон.

За тези 4 години се опитах да обходя почти всяка градска част и квартал. Да не остане почти място над което „птицата“ не е кръжала.

Изключително успешни се оказаха кадрите от публичните събития в града.

Три години поред имам възможността да видя протичането на Традиционния пролетен панаир „Изложение“ Търговище. Най-гледаното видео в YouTube остава и до днес хорото, което извиха участниците в Джумалийско надиграване 2016. Древният Мисионис вече е покорен нееднократно.

Днес в страницата има над 1500 уникални снимки на Търговище, заснети с дрон.  Целият албум може да разгледате ТУК.

Успехи и значимост на „Търговище отвисоко“

Първото голямо признание за проекта и неговият автор К.Ст.Колев дойде в лятото на 2017 година. Тогава беше създаден първият тематичен филм за Търговище, заснет изцяло от въздуха с дрон.

Автор на сценария е К.Ст.Колев, озвучен е прекрасния глас на Мисис Стела Антонова, която всички познаваме от прекрасната й Частна езикова школа „СКАЙ“. Музиката е на Любомир Иванов, а във филма участие взима редица местни дейци. Видеото е компилация от кадри представящи любими кътчета от Търговище подредени в красиво звучаща дрон приказка.

„Търговище, където животът се случва“ е финалист в Международния дрон кинофестивал „Drone Up“, който се проведе през септември, 2017-та година, в Пловдив. Той беше един от двата филма озвучени от жена и единственият български.

Под шапката на „Търговище отвисоко“ бяха създадени и късометражните филми „Балерина“, посветен на балетното изкуство и в частност школа за модерен балет „ВЕГА“ гр.Търговище, с гл.худ.ръководител Марианна Савова.

Този филм постави основите на едно страхотно сътрудничество, чиято кулминация са двата музикална клипа на DJ 89 и Боряна Василева – „Яна“(2019) и „Мари Марийко“(2020).

В сътрудничество с Антон Бориславов беше заснета първата възстановка за Освобожднеието на Ески Джумая (дн.Търговище) през 2018-та.

Приятелството между „Търговище отвисоко“ и археологът Ангел Конаклиев и неговият екип произведе някои невероятни кадри от проучвателните разкопки на Мисионис. Така беше създаден и художественият филм заснет с дрон „Нимфите на Мисионис“, както и късометражната продукция „Битката за Мисионис“.

Търговище отвисоко на ГОЛЯМ ЕКРАН

Благодарение на прекрасните хора от ОНЧ „Напредък-1864“ гр.Търговище голяма част от тези филми беше показана на голям екран в залата за Кафе-театър, където има монтиран 2К кино екран и професионалната техника за прожектиране на кино, с която е оборудвана Зала 2 на кино „Cinemagic“.

Какво трябва да знаем за „Търговище отвисоко“ и материалите публикувани в страницата

Автор на снимките и клиповете във фейсбук страницата „Търговище отвисоко“ е Кольо Ст. Колев.

Сайтът kskaerialcinematography.com и прилежащите й проекти, сред които е „Търговище отвисоко“ не са собственост или финансирани от Община Търговище или друга публична институция.

Използването на материали публикувани в социалните мрежи или на сайта под бранда на „Търговище отвисоко“ или „KSK“ са обект на закрила от „Закон за авторското право и сродните му права. „

Снимките и видео клиповете публикувани в социалните мрежи са регистрирани като авторско съдържание и всеки нарушил го подлежи на съдебна отговорност за действията си.

Позоваването на източника не гарантира легитимност на употребата ви на съдържание взето от каналите в социалните мрежи с бранд „Търговище отвисоко“ или „KSK“. Нужно е лично разрешение от автора на съдържанието – било то снимка или видео материал.

„Търговище отвисоко“ не е портал на Община Търговище или неин посредник, за политически, организационни и социални въпроси отправяйте запитванията си към местната общинска администрация, не към мен!