arrow_back

Сниман с дрон късометражен филм представя Търговище отвисоко

търговище където животът се случва

Късометражно видео заснето с дрон представя живота в Търговище по един невиждан начин

Кратко видео изцяло заснето с дрон представя Търговище по криказен начин. Късометражният филм е по идея на Кольо Ст. Колев, автор на проекта „Търговище отвисоко“. Във видеото ще бъдат показани красиви и нетипични кадри от въздуха, в които човек може да преоткрие града по нов и уникален за себе си начин. Това е и идеята на автора.

Как се стигна до създаването на такова видео с дрон?

Въздушният фотограф К.Ст.Колев казва за себе си, че такова видео е било в плановете му за септември. Тогава се навършва 1 година, откакто кръжи над Търговище с дрона си. В началото на юни получава покана за участие в международден дрон кинофестивал. Това го мотивира да забърза плановете си. В рамките на по-малко от 10 дни той заснема голяма част от кадрите, останалите са негов личен архив.

„Това видео ще покаже моят начин да възприема този град. В Търговище или свикваш с вечното недоволство или създаваш нещо, на което да се посветиш. Защото бездействието убива всичко креативно, което можеш да създадеш или да бъде направено.“

В късометражният филм има и история. В ролята на разказвач жителите на Търговище ще чуят един лесно разпознаваем глас. Към момента предвид насочеността си към международни дрон фестивали видеото, заснето с дрон, е озвучено единствено на английски.

В сцените от продукцията се включиха и известни на обществеността личности, деца, и изключително талантливи млади хора в сферата си.

Премиерата на късометражният филм „Търговище, където животът се случва“ ще бъде през юли, като тепърва предстои да се уточнят датата и часът.

Авторът на проекта приканва джумалии да следят фейсбук страницата на „Търговище отвисоко“, където през юли всеки ден ще бъде разкриван нов дейтайл около филма. Например, че музиката в него е авторска, а композиторът е от Търговище. Кои са останалите участници в късометражната продукция ще научите на стената на фб страницата „Търговище отвисоко“.

Видеото е дебютно в жанра за дрон проекта „Търговище  отвисоко“ и неговият автор К.Ст.Колев.

Очаквайте премиерата през юли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.