Oops...
Slider with alias not found.
ирландци пратиха филм за търговище на международен финал

Ирландци пратиха филм за Търговище на международен финал

370 Views0 Comment

Късометражен филм за Търговище заснет изцяло с дрон впечатли ирландско жури

Трима ирландци стоят зад избора на филма “Търговище, където животът се случва” за финалист в международния дрон кино-фестивал “Drone Up International Film Festival”. Днес стана ясен съставът на журито отсяло лентите, които ще бъдат част от грандиозния финал на фестивала. В него влизат трима именити ирландци и един българин – доайен във фотографията.

Зад изборът на официалната селекция на “Drone Up International Film Festival 2017” стоят оценките и решенията на жури в състав: Steven Flynn, James Doherty, Eibh Collins и българина Генчо Петков.

Steven Flynn

Steven Flynn Drone up international dron film festivalSteven Flynn е ирландец. Носител е на награда Еми. Той е продуцент, режисьор, фотограф и редактор, както и дрон пилот. Със своя опит в електрониката и фотографията, както и с живот изпълнен със страст към авиацията, той се превръща в първият лицензиран цивилен дрон пилот през 2012 година. Тогава той започва своите комерсиални полети в Ирландия. Благодарение на своя опит в медиите, дроновете и развитието на бази данни съосновава през 2015 година Skytango заедно със своя партньор Susan Talbot.

James Doherty

james doherty drone up internation film festivalJames Doherty е второто име в журито. Той е режисьор базиран в Дъблин и Лондон. Интересите са му в креативните начини за разказване на вълнуващи истории. Истински го грабват историите на обикновените хора, чийто живот се случва в периферията на обществото. Неговият късометражен филм Breathe е носител на редица международни отличия. Филмът е представен и от BFI и Британския съвет по целия свят, като се е превърнал в марка на филмов фестивал обикалящ по целия свят. В Ирландия James е представен търговски от Piranha Bar.

ейбх колинс жури на фестивала droneup international film festival

Eibh Collins

Третият участник в журито е Eibh Collins. Ирландката издава и координира програми за късометражни филми и е мениджър на кино фестивали. В момента работи за фестивали в Ирландия като IndieCork например. Тя е мениджър и програматор на късото кино във фестивалите Irish Screen America и Irish Film London. Докато издава и координира програми за късометражно кино за The Galway Fleadh, тя участва и в различни фестивали в Лос Анджелис, Маями, Москва, Ню Йорк, Лондон, Малта, Канада и Люксембург.

Генчо Петков

Георги Пенчев жури drone up international film festival 2017 Пловдив

Генчо Петков е четвъртия и последен член на журито. Той е единственият българин в него. Занимава се с фотография от 1975 година. Професионално го прави от 1985 година, когато става художник-фотограф. През 1987-ма специализира в Германия. Две години по-късно получва прозвището художник-фотограф, AFIAP (World Federation for photographic art). Негови творби са изложени в над 25 страни. Сред тях са Дания, Китай и Сан Марино. Тази година получи наградата за “Фотограф на годината 2016” от авторитетното издание VOUBS.

Припомняме, че късометражното видео “Търговище, където животът се случва” след избора на тези хора е финалист в категория “кино и истории”. То е и част от официалната селекция на фестивала “DroneUp International Film Festival“. Той ще се проведе в периода 25-27 август на Римския стадион в Пловдив. По време на събитието ще бъдат раздадени и прозовите награди във всяка категория. А по време на фестивала пред над 3000 публика ще бъдат представени филмите на всички финалисти.

 

 

Leave your thought

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки , за да Ви предостави максимално полезно съдържание и преживяване в сайта. Съгласете се с използването на бисквитките като натиснете бутона  'Приемам'.