arrow_back

Ирландци пратиха филм за Търговище на международен финал

ирландци пратиха филм за търговище на международен финал

Късометражен филм за Търговище заснет изцяло с дрон впечатли ирландско жури

Трима ирландци стоят зад избора на филма „Търговище, където животът се случва“ за финалист в международния дрон кино-фестивал „Drone Up International Film Festival“. Днес стана ясен съставът на журито отсяло лентите, които ще бъдат част от грандиозния финал на фестивала. В него влизат трима именити ирландци и един българин – доайен във фотографията.

Зад изборът на официалната селекция на „Drone Up International Film Festival 2017“ стоят оценките и решенията на жури в състав: Steven Flynn, James Doherty, Eibh Collins и българина Генчо Петков.

Steven Flynn

Steven Flynn Drone up international dron film festivalSteven Flynn е ирландец. Носител е на награда Еми. Той е продуцент, режисьор, фотограф и редактор, както и дрон пилот. Със своя опит в електрониката и фотографията, както и с живот изпълнен със страст към авиацията, той се превръща в първият лицензиран цивилен дрон пилот през 2012 година. Тогава той започва своите комерсиални полети в Ирландия. Благодарение на своя опит в медиите, дроновете и развитието на бази данни съосновава през 2015 година Skytango заедно със своя партньор Susan Talbot.

James Doherty

james doherty drone up internation film festivalJames Doherty е второто име в журито. Той е режисьор базиран в Дъблин и Лондон. Интересите са му в креативните начини за разказване на вълнуващи истории. Истински го грабват историите на обикновените хора, чийто живот се случва в периферията на обществото. Неговият късометражен филм Breathe е носител на редица международни отличия. Филмът е представен и от BFI и Британския съвет по целия свят, като се е превърнал в марка на филмов фестивал обикалящ по целия свят. В Ирландия James е представен търговски от Piranha Bar.

ейбх колинс жури на фестивала droneup international film festival

Eibh Collins

Третият участник в журито е Eibh Collins. Ирландката издава и координира програми за късометражни филми и е мениджър на кино фестивали. В момента работи за фестивали в Ирландия като IndieCork например. Тя е мениджър и програматор на късото кино във фестивалите Irish Screen America и Irish Film London. Докато издава и координира програми за късометражно кино за The Galway Fleadh, тя участва и в различни фестивали в Лос Анджелис, Маями, Москва, Ню Йорк, Лондон, Малта, Канада и Люксембург.

Генчо Петков

Георги Пенчев жури drone up international film festival 2017 Пловдив

Генчо Петков е четвъртия и последен член на журито. Той е единственият българин в него. Занимава се с фотография от 1975 година. Професионално го прави от 1985 година, когато става художник-фотограф. През 1987-ма специализира в Германия. Две години по-късно получва прозвището художник-фотограф, AFIAP (World Federation for photographic art). Негови творби са изложени в над 25 страни. Сред тях са Дания, Китай и Сан Марино. Тази година получи наградата за „Фотограф на годината 2016“ от авторитетното издание VOUBS.

Припомняме, че късометражното видео „Търговище, където животът се случва“ след избора на тези хора е финалист в категория „кино и истории“. То е и част от официалната селекция на фестивала „DroneUp International Film Festival„. Той ще се проведе в периода 25-27 август на Римския стадион в Пловдив. По време на събитието ще бъдат раздадени и прозовите награди във всяка категория. А по време на фестивала пред над 3000 публика ще бъдат представени филмите на всички финалисти.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.