Blog
заснемане с дрон - дрон фотография и видеозаснемане с дрон търговище въздушна фотография

2017-та година в дрон фотография и видео

693 Views0 Comment

2017-та година в Търговище заснета с дрон от високо в снимки и видео

Първата ми цяла календарна година като дрон пилот приключи успешно. Така мога да я оприлича. За тези 12 месеца “Търговище отвисоко” и KSK Aerial Photography се превърнаха в нарицателно за “дрон” в Търговище. И това е истинската магия на трудът положен ежедневно в тази посока.

Месец януари не беше сред най-благодатните за летене.

Силен вятър, ниски температури и дронът почти беше изпаднал в зимна летаргия. Първите успешни кадри за 2018-та година дойдоха на 2-ри януари. А в жертва падна храмът “Св.Успение на Пресвета Богородица”. Видеото и снимките заснети от този полет, достигнаха дори до сайта на “Българска история”.

Само седмица след началото на 2017-та година натискът на някой приятели даде резултат. За най-големите поддръжници на проекта имаше календари.

В самият край на месеца дойде време за най-големия проект в тези 5 месеца кръжене в небето над Търговище. Денят на Освобождението на града – 29 януари. Патриотичен клуб “Възраждане” Търговище направи невероятна възстановка. В нея взеха участие регионални клонове на НД “Традиция”. А зрелището беше на лице. С видео операторът Антон Бориславов създадохме късометражно видео от събитието. Докато аз се опитхва да управлявам дрона в зимни условия, Антон сътвори изключителни кадри на земя. Резултатът беше близо 15 минути зрелище.

Февруари беше завладян от празника на любовта и 360 градусовите панорами в снега.

Стефани Ивалинова и Цветан Иванов участваха в зашеметяваща зимна фотосесия посветена на 14 февруари. Не по-малко красиви са кадрите и с двойката Теодора Лавдинова и Иван Илиев (МС Kometa).

Март месец ще запомни с невероятното шествие и огромният трибагреник, който беше пренесен до върха на паметника на Българо-съветската дружба от възпитаници на II СУ “Проф.Никола Маринов”. Същият ден посетихме и възстановката във Велики Преслав, където част от събитията отново пресъздаваха “Освобожението на Ески Джумая”.

През април най-значимите кадри без съмнение остават снимките на Великден. Благодарение на отец Бисер и неговото позволение да кръжим над храма запечатахме някои уникални кадри, които платформата на bTV “Аз репортерът” публикува скоростно.

Май месец

беше време за духовност. За писмена и празници. За традиционния панаир, за празника на града. Изобилствахме от снимки и видео. Община Търговище нае платформата “Търговище отвисоко”, за да запечатаме някои красиви мигове от тазгодишното “Изложение 2017”.

Всичко това може да се обобщи с най-харесвания и споделян кадър. Люлките на панаира.

През юни пътувахме до Варна. Да видим какво се случва край морето. Получи се красива разходка, част от която мина в надбягване с регатата.

В края на месец юни годишният концерт на Школа за модерен балет “ВЕГА” ни научи, че любов се пише с “V”, а не с “Л”. Невероятните балерини на Марианна Савова толкова силно ни вдъхновиха, че започнахме да събираме кадри за филм, който ще бъде представен в началото на 2018 година. А вече бяхме получили и покана за участие в Международен дрон кино-фестивал, за който по това време вече бяхме заснели първият късометражен филм за Търговище заснет изцяло с дрон.

Юли

беше месец на лавандули, слънчогледи, премиери. На 13-ти представихме филма “Търговище, където животът се случва”. Озвучен от Стела Антонова, ръковидител на Частна езикова школа “СКАЙ” в Търговище. Този филм осмисли цялата ни година, още преди да беше истински преполовена, защото огромна част от Търговище го припозна за свой, намери частица от себе си в него, за смисъла на живота на големия човек в малкия град, който не просто има смелостта да мечтае, а да сбъдва мечтите си тук, в Търговище, където животът се случва – между два залеза.

Август.

В самия край. Големият миг на удовлетвореност. Международният дрон кинофестивал “DroneUp” в Пловдив. Филмът ни беше номиран за финалист в категория “България”, също така беше част от официалната селекция на фестивала и беше силно промотиран от организаторите. Това отвори възможност над 4000 души на живо на Римския стадион в Пловдив да видят красотата на малкото Търговище съпоставена със спиращи дъха гледки от целия свят. Обръщането на представите за града беше най-голямата награда за този проект.

Точно тогава за 3 дни Пловдив беше дрониран в основи. Любимият ни кадър остава амфитеатъра. Благодарение на този фестивал се роди и вторият бранд – KSK Aerial Photography, защото някак странно седеше лого с надпис “Търговище отвисоко”, върху кадри от други градове.

амфитеатър град пловдив дрон снимка фотография

Септември отново ще се запомни със снимките извън Търговище. София – катедралата, университета, библиотеката. Сандански – в огромни дози. Такова беше шеметното начало на този месец. С кадрите от “Св.Врач” ще представим филм за града в нощта на Нова Година.

Беше трудно да приемем, че 6-ти септември в Търговище е 3 спуснати флага, но въпреки това полетяхме към всеки от тях.

Защото ние Българите, имаме бъдеще, само ако се научим да се съединяваме.

Октомври преливаше от събития. Първата олимпиада по безопасност на движението за детски градини се проведе в Търговище – ДГ “Осми март”.

А след това Клуб Джумалийци Търговище сътвори две незабравими фолклорни събития превърнали се в празник за целия град – “Мисионис пее и танцува” 2017 и “Джумалийско надиграване” 2017. Имахме привилегията да летим и над двете!

Ноември беше време за състезания. Уникалните кадри от Мисионис трейл достигнаха далеч. Поздравления за организаторите от Вариант 5 и Валентин Паскалев!

В средата на декември представихме и първата си самостоятелна изложба на дрон фотографии. “4 сезона Търговище от високо”. Декември ни донесе още два повода за потенциална гордост… Кадрите заснети от нас попаднаха на видео таблото, което беше монтирано на центъра на Търговище, като по този начин получихме признанието, че сме създали страхотни рекламни кадри, които да представят града в красивата му светлина. Наши снимки попаднаха за втора поредна година в календара на Община Търговище.

Общата оценка е за успешна година. 1 представен късометражен филм. Над 5 посетени и заснети града. 2 премиери, които ще бъдат представени през 2018-та. Много нови приятелства и много нови партньори.

Цел номер 1 през идната година си остава обновяване на техниката. За да покажем истинският блясък на Търговище и България през очите на птиците.

Мирна и свята! Успешна и чиста в мислите и мечтите ни 2018-та година пожелава екипа на Търговище и въздушният фотограф, който стои зад проекта Кольо Ст. Колев – KSK Aerial Photography.

Leave your thought

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки , за да Ви предостави максимално полезно съдържание и преживяване в сайта. Съгласете се с използването на бисквитките като натиснете бутона  'Приемам'.