arrow_back

Търговище отвисоко става KSK Aerial Cinematography?

смяна на бранд търговище отвисоко става ksk aerial cinematography

Търговище отвисоко или KSK Aerial Cinematography? Какво се случва?

От близо година насам съществуват две страници в интернет пространството, които представят сходни продукти, услуги, но най-вече фото и видео съдържание. Какво се случи с дрон проекта „Търговище отвисоко“ и защо върху снимките споделяни в страницата стои логото на KSK Aerial Cinematography (Photography) ?

Търговище отвисоко, както най-верните му фенове помнят, се роди с идеята, снимките заснети с дрона ми да популяризират града в интернет пространството. Цялостната маркетинг и бранд стратегия беше насочена към проекта. Дори домейнът на сайта беше закупен на кирилица и с името на идеята – търговищеотвисоко.ею . Всичко беше „ок“ до момента, когато отидох в Пловдив на международния кинофестивал „Drone Up International Film Festival“, където първото ми късометражно кино „Търговище, където животът се случва“, беше сред официалната селекция на фестивала и финалист в издание 2017.

Когато отидеш в Пловдив и направиш кадри с дрон, на които лепнеш логото „Търговище отвисоко“ в главата изплуват 2 неща, което не са съвсем наред. На първо място – това не е „Търговище от високо“. Това е „Пловдив от високо“. На второ място… няма как да се позиционираш в чуждо населено място, когато името на бранда ти е локално обвързано с друга дестинация. Маркетингово идеята закуца, в началото не вярвах, че за по-малко от година ще напусна пределите на града си.

Предстоеше вечерта на фестивала и трябваше да се мисли бързо. Тогава се роди KSK Aerial Photography. За още по-кратко време се роди „логото“ му. Имах създадена вече фейсбук страница на личния ми бранд, който тогава беше свързан с услуги в уеб пространството – управление на профили в социалните мрежи (Facebook, Instagram, Google+, YouTube, Twitter) и оптимизация на уебсайтове за търсещи машини (Google, Bing, Yandex, Yahoo).

Тогава в рамките на 20 минути този профил се превърна в бранда „KSK Aerial Photography“

и до съвсем скоро се повяваше навсякъде по снимките и клиповете ми. Но истината е… че това е не най-удачното име, за начина по който се опитвам да реализирам дейността си. Макар и виртуален – това е бранд и той трябва да говори на хората за себе си.

Дори в снимкообработката търся този въвличащ в кадъра кино-ефект на цветовата корекция. Опитвам се да създавам кадри, които разказват история, зад които се крие история, които пазят тайни или случки, които си струва да бъдат разказани. Желанието ми да се насоча изцяло към късометражните продукции определи окончателното име на „марката ми“, която мога с лекота да поставям върху съдържанието, което създавам от и за целия свят.

Затова „Търговище отвисоко“ се разрасна до „KSK Aerial Photography“ преди година, за да еволюира и открие себе си в името „KSK Aerial Cinematography“. Зад трите неща стои едно и също нещо. Услуги и продукти свързани с фото и видео заснемане с дрон и използването на квадрокоптерите в корпоративните среди и социалните, където от носене на рекламен банер на дрона, може да се стигне до система за оглед на голяма дистанция или инспекция на покривни конструкции. Защото светът на дроновете тепърва предстои да се превърне в истински завладяващ и подпомагащ човешката дейност в определен сектори като земеделието например.

Запитване за наемане на услугите ми като дрон пилот или въздушен видео оператор на квадрокоптер, снабден със записващо устройство тип камера, може да направите през контактната форма на сайта или чрез директната връзка за messanger на фб страницата ми.

Всички последвали страницата на „Търговище отвисоко“ могат да са спокойни, че профилът ще продължи да се развива със своя локален характер. Затова я следвайте смело. Може да ме откриете вече и в Instagram с потребителското ми име kskaerialcinematography.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.