Blog
нимфи мисионис късометражен филм зима дрон кинематография

Нимфи от “Мисионис” ще покоряват Хърватска

574 Views0 Comment

Късометражно видео с дрон атакува фестивал в Хърватска

Късометражното видео “The Nymphs of Ancient Misionis” е селектирано от журито на международният фестивал “C&C festival”. Участие в краткото зимно видео сред руините на Мисионис взе Пламена Даскалова, с която доказахме, че снежният дух на Мисионис е жив и там до днес се срещат нимфи.

“Щастлив съм, че чрез това видео, ще успея да разпратя мълвата за античния град край Търговище в още една страна. Особено във фестивал посветен на цивилизациите и културата по земното кълбо, които са много добре или слабо познати на човечеството.”

– коментира авторът на филма К.Ст.Колев, собственик на виртуалния бранд KSK Aerial Cinematography.

Какво знаем за фестивала “C&C Festival” ?

Пълното име на международния фестивал е Civilisation & Culture Documentary Film Festival. Неговата основна цел е да свърже автори и зрители, чрез изключителни истории идващи от всички краища на земното кълбо. Във фестивала ще вземат участие предварително селектирани документални продукции, които представят цивилизацията и културата по свой уникален начин. Предимство се дава на видео с документален характер или формат “пътешествие”. Изпратени филми можеше да бъдат заснети с телефони, камери, DSLR и пр. Събитието ще се проведе за пета поредна година в хърватския град Matulji.

фестивал цивилизации и култура в хърватска C&C festival

Какви са наградите ?

Две са наградите от форума в Хърватска:

  • Гранд При за най-добрият филм избран от жури
  • Приз-статуетка “Bell”, която представлява символа на фестивалa “Civilisation & Culture Documentary Film Festival.”

C&C Festival Logo

Кога ще се проведе “C&C Festival”

Филмовият форум в хърватския град Matulji ще се проведе в периода 5-7 юли 2018 година.

Само преди 2 месеца късометражният филм заснет изцяло с дрон “Търговище, където животът се случва”, в ролята си на финалист, представи Търговище като топ дестинация на туристически филмов фестивал в Рига, Латвия.

Leave your thought

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки , за да Ви предостави максимално полезно съдържание и преживяване в сайта. Съгласете се с използването на бисквитките като натиснете бутона  'Приемам'.