Blog
снимка с дрон корица на стихосбирка

Моя снимка от “Чернобил” стана корица на стихосбирка

686 Views0 Comment

Има ли допирни точки между въздушната фотография и поезията?

Има разбира се! Смело твърдя, че онези които натискат shutter бутона на джойстика са истински поети на въздушната фотография. Не пишем винаги пищни текстове, но умеем да рисуваме облаци изпълнени с плам.

Една такава моя експлозия в “Чернобил” се превърна в корицата на третата самостоятелна стихосбирка на д-р Айча Заралиева. Името й е “Спомени за рециклиране”.

Защо избрахме снимката на хирургическия блок в Търговище?

Защото спомените за рециклиране са като радиацията. Иска ти се да бяха по-различни, но те вече са мутирали. Оставили са белезите върху съзнанието ти и са те променили. Също като тази, станала изключително зловеща на вид, сграда от една друга епоха, носеща спомена за едно друго време, за едно друго разбиране на смисъла и живота.

Когато публикувах в социалните мрежи кадри от този полет на дрона помолих аудиторията си да погледне на тях като на изкуство и ще види, че дори в разрухата има красота и изкуство. В този мой призив се вслуша Айча, с която сме приятели от много години. Тя, освен както се разбра от титлата по-горе е лекар, е и пишещ човек, на когото сега предстои нова премиера на стихосбирка.

Скоро ще Ви покажем едно интересно видео, с което ще бъде обявена и първата дата и място, където хората за първи път ще се срещнат с авторката. Макар да е родена в Търговище, сега е сред най-добрите в София в своята специалност.

Нещо обаче ми подсказва, че дебютната премиера ще бъде тук. В Търговище. “Където животът се случва”.

Leave your thought

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки , за да Ви предостави максимално полезно съдържание и преживяване в сайта. Съгласете се с използването на бисквитките като натиснете бутона  'Приемам'.