мисли в неделя късометражен филм поредица youtube сериал никол сашова туристически късометражен филм принцесата и кулата идвай лудо боряна василева народна авторска песен музикален клип мари марийко dj 89 боряна василева музикален клип яница стаменова девойко мари хубава мирелаа йорданова cinematic video portrait възпоменателно факелно шествие ловеч 2020 видео заснемане на събития яна dj 89 боряна василева BRATЯТА future folk balkan trap 360 градуса панорама виртуална разходка търговище отвисоко заснето с дрон от въздуха търговище отвисоко видеозаснемане фото заснемане с дрон фотография проекта търговище отвисоко видеозаснемане с дрон фотография на събития сватби балове абитуриентски балове снимане с дрон портфолио ksk filmmaker aerial photography видео заснемане въздушна фотография
arrow_back

Търговище отвисоко на 4 години

4 години търговище отвисоко

Дрон проекта на К.Ст.Колев - "Търговище отвисоко" празнува своя 4-ти рожден ден

Още не мога са повярвам, че минаха 4 години от онзи първи трепет с джойстика в ръце и „Phantom“-а отлепящ се от земята… В онзи момент най-важното беше не как се лети – а как се каца. Затова и първата площадка за полет беше пистата в село Давидово недалеч от град Търговище. И като човек, който по принцип е скаран с техниката… да чуя шумът на моторите беше паметен миг. Другото е адреналин, страх, копнеж и сбъдната мечта. 17 минути. Първите. Само няколко часа след като се прибрах от София и заредих батериите вече създавах първите си кадри. Нали се сещате защо не са особено популярни? (ха-ха-ха)

Равносметката след 4 години

Ще започна от скучната цифрова част – над  7 000 души следват страницата. В нея са публикувани над 1600 снимки на Търговище от въздуха заснети с дрон.  Най-популярната публикация през 2020-та година са снимките от протеста пред сградата на Общинска администрация-Търговище. Тя е прегледана над 30 000 пъти.

Без съмнение „Борово око“ си остава топ дестинацията за търговищенци. Дали ще е снимка или ще е видео – това е мястото, което хората следващи страницата харесват най-много. Неслучайно и видеото от зимното езеро и парк е сред най-гледаните в страницата за последната година.

От есента на 2017 година паралелно с „Търговище отвисоко“ развивам и личната си брандова страница „KSK“. В последната година имах възможността да излизам извън Търговище по-често и напълно резонно тази страница стана по-приоритетна за мен. Защото тя представя най-голямата ми страст – видео съдържанието.

Точно с него са свързани и най-значимите постижения за поледните 12 месеца.

Постиженията през последната 1 година

Все още не мога да повярвам, че се случи… но факт е, че от ноември 2019-та до днес успях да заснема няколко музикални видео клипа. Магията започна със създаването на „Яна“, по едноименния трак на DJ 89 | BRATЯТА и Боряна Василева. Както добре се знае, кадрите от този клип са на 100% заснети на пределите на Община Търговище. Близо 200 000 души са гледали видеото.

Само месец след премиерата й вече бях в Русе. Там с моите приятели Све Станчева и Димитър Пишев, както и прекрасните Жоро и Таня, и моят любим „асистент режисьор“ Пашов реализирахме „Есенна любов“.  През 2020 когато България и Светът се промениха след Covid-19 желание за прескачане на лимити не секна. 

При 100% спазване на предписания, мерки и осогуряване на документи и разрешителни на бял свят се появиха клипът на Яница Стаменова – „Девойко Мари Хубава“ и вторият ми съвместен проект с DJ 89 | BRATЯТА & Боряна Василева – „Мари Марийко“.

Само преди дни Боряна представи клипа към авторската си песен „Идвай лудо“. 

Възможността да създаваш приятелства и да показваш красотата на Търговище извън пределите на града е емоция и адреналин, които си струват всички неволи.

С лица от Търговище успешно наложихме видео формата „Cinematic video portrait“ . Възможността да развия общото схващане на претрупани от slow motion клипове със сюжетни и късометражни мотиви определено даде успех. 

И макар да не е пряко свързано с „Търговище отвисоко“ най-значимото за мен си остават събитийните филми „Джумалийско надиграване“ 2019 и Възпоменателното Факелно шествие 2020, което се организира всяка година в Ловеч в памет на Апостола Васил Левски.

Макар самият аз да не вложих достатъчно сериозност и високо професионални операторски качества, не мога да подмина и късия филм, който създадох с тематичност топ събитето за 2020-та Covid-19 (Коронавируса) . „Тhe end of an Era“ беше класиран в 2 фестивала, а от Радио Шумен му предоставиха и медийна слава.

Благодаря за подкрепата към „Търговище отвисоко“ и всичко онова което създавaм през бранда „KSK“ .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.