мисли в неделя късометражен филм поредица youtube сериал никол сашова туристически късометражен филм принцесата и кулата идвай лудо боряна василева народна авторска песен музикален клип мари марийко dj 89 боряна василева музикален клип яница стаменова девойко мари хубава мирелаа йорданова cinematic video portrait възпоменателно факелно шествие ловеч 2020 видео заснемане на събития яна dj 89 боряна василева BRATЯТА future folk balkan trap 360 градуса панорама виртуална разходка търговище отвисоко заснето с дрон от въздуха търговище отвисоко видеозаснемане фото заснемане с дрон фотография проекта търговище отвисоко видеозаснемане с дрон фотография на събития сватби балове абитуриентски балове снимане с дрон портфолио ksk filmmaker aerial photography видео заснемане въздушна фотография
arrow_back

„Идвай лудо“ – Боряна Василева | Авторска песен

Музикален клип

Изпълнител
  • Боряна Василева
Услуга
  • Заснемане на музикален клип
Премиера
  • 17.08.2020 година
идвай лудо боряна василева народна авторска песен
идвай лудо боряна василева народна авторска песен
Пускане на видеото

Музикален клип на авторската песен на Боряна Василева „Идвай лудо“

Аудио кредити:
 
музика и аранжимент: Иван Йосифов
текст: Христина Димова
вокали: Боряна Василева

Видео кредити:

Режисьор: Кольо Ст. Колев
камера & дрон оператор: К.Ст.Колев
идея & creative: KSK Filmmaker & Aerial Photographer
Post Production & Colorgrade: KSK

Актьорски състав:

С участието на:
Пламен Ганов, Десислава Петрова, школа за народни танци „Нартан“ и специалното участие на кончето Фризи.

Локации:
Средновековна крепост „Кракра Пернишки“, гр.Перник & с.Боснек, община Перник

Резюме на клипа:

„Идвай Лудо“ е песен изградена върху основата на българския фолклор. Сама по себе си е ритмична, весела и танцувална песен.

Преливащият от емоции глас на Боряна Василева създава автентичност на звученето и я превръща в разказвач на една щура история за лудостта на младите.
Музиката и аранжиментът са дело на Иван Йосифов. Към тази игривост на звученето Христина Димова е създала прекрасен текст, който сякаш те отвлича в една друга реалност.

Носейки тази душа песента и клипът й не е изключение. Отвличането продължава в цели две различни епохи на родното минало. Далеч през Средновековието един юнак е изправен пред препятствията на стръмни хълмове и високи крепостни стени. Той излага тялото си на всички своеволия на времето – жарко слънце, тъмна облачност, мокри скали. За да проникне в сърцето на крепостта и да освободи завързаната в плен мома. И тук историята вероятно щеше да изглежда като написана по шаблон и да продължи със „заживели весело и щастливо“, само че българската мома от земите на Перник е малко по-различна. Не е достатъчно да я спасиш, за да те обикне. Трябва да е спечелиш, показвайки волята да се бориш за нея и сърцето й докрай. Ако я догониш – ще бъде с теб завинаги.

Само няколко века по-късно втората история ни препраща в епохата на българското Възраждане. Старият стопанин на родовата стряха е събрал дъщерите си, като отново е подхванал ОНАЗИ тема за омъжването. И сега е ред на по-голямата да срещне своя юнак. Бащата изпраща своето дете на реката, за да напълни прясна вода. Там съдбата я среща с яздещ млад момък. Той е прекосил гори и хълмове и е повел вярното си конче на водопой. Там съдбата ги среща, а той се влюбва от пръв поглед. И тук както в първата история – за да получиш ръката на своята възлюбена – трябва да я заслужиш. Трябва да спечелиш сърцето й, а това означава да минеш през ред предизвикателства. Нали така принцовете доказват, че са достойни за своите принцеси в нашите народни приказки?

Речено-сторено. Когато момата поема по пътя към дома, тя е пресрещната на вратата от своята по-малка сестра. Която виждайки нахалния юнак, я грабва за ръката и я повежда към селото, където се е извило голямо хоро, та къде другаде ще намери своя бъдещ възлюбен, ако не на хорото.
Любовта обаче е сила, която дава увереност. Юнакът пришпорва коня и ги настига. Те вече са на хорото, което се вие от зори. Юнакът се впуска в кръга и влиза в сърцето на танца. Девойката подхваща тъпана и редува бързи, бавни, познати и непознати мелодии – влюбилият се в нея от пръв поглед юнак отвръща с танц към всеки ритъм. Тогава тя оставя тъпата и му дава шанс да докаже, че може „да играе заедно с нея“ . Едва когато е сигурна, че синхронът им е толкова съвършен, тя знае, че това е нейният любим…. А той я понася в шеметен въртеж, готов да й подари целия свят, който могат да видят очите й….

Любовта е сила, присъща на смелите. Онези, които не се боят да поверят себе си някому. Това е лудост. Лудостта на която са способни младите…

туристически късометражен филм принцесата и кулата