arrow_back

„ЯНА“ – DJ 89 | BRATЯТА и Боряна Василева

Музикален клип

Изпълнител
  • DJ 89 | BRATЯТА и Боряна Василева
Услуга
  • Заснемане на музикален клип
Премиера
  • 01.11.2019 година
дрон въздушна фотография видеозаснемане с дрон кинематография
Пускане на видеото

Музикален клип на парчето „ЯНА | lYlANA“ на DJ 89 | BRATЯТА & Боряна Василева

Аудио кредити:
 
музика и обработка: JD 89 | BRATЯТА
текст: народен
вокали: Боряна Василева

Видео кредити:

Режисьор: Кольо Ст. Колев
камера & дрон оператор: К.Ст.Колев
идея & creative: KSK Aerial Photography & Cinematography
Post Production & Colorgrade: KSK

Актьорски състав:

С участието на:
Стефани Ивалинова & Теодора Николова
(Балет „ВЕГА“ Търговище)

Локации:
Лавандулови поля в община Търговище, житни поля в с.Бистра, Къща-музей на знаменосецът на Ботевата чета – Никола Симов – Куруто, храм „Свето Успение н а Пресвета Богородица“, Захариевата къща (Административна сграда на Регионален исторически музей -Търговище)

Резюме на клипа:

„ЯНА“ има за цел да представи двата жътвени процеса – прибирането на лавандулата, бележеща разгара на лятото и неговата цветност, до заника на топлите месеци и прибирането на пшеницата.

Историята проследява как протича един такъв ден от своя изгрев до своя здрач. Изгревните кадри са заснети в изключително богати на история обекти на територията на град Търговище и неговата възрожденска Варош махала. Показан е старият храм „Св. Успение на Пресвета Богородица“. Първите сведения за неговия първообраз датират от 1818 година. Храмът преживява пожар през 1847-ма година, който го изпепелява, но българският дух е силен и несломим и църквата е издигната отново само за 3 години с дарения от българи. Сегашният й вид датира от 1851 година. Озарените покриви в клипа са на къщата – музей на знаменосеца на Ботевата чета, Никола Симов – Куруто, от Ески Джумая, днес Търговище. Дворните кадри са от автентично запазената Захариева къща в града. В момента там се помещава администрацията на Регионален исторически музей гр.Търговище. Двете балерини в клипа Теодора Николова и Стефани Ивалинова са част от Балет „ВЕГА“ Търговище с худ. ръководител Марианна Савова.