fbpx
Oops...
Slider with alias not found.
Коледен танц на Балет “ВЕГА”

Коледен танц на Школа за модерен балет “ВЕГА” град Търговище върху песента “Jingle Bells Rock”

Представям ви един изключителен проект – коледен танц върху песента “Jingle Bells Rock”. След като мой близък приятел в лицето на Ани Чобанова ме скастри защо нямам видео посветено на Коледа, ми стана гузно и виновно. Помислих известно време и се сетих… Ами аз всъщност съм виждал балерините от “ВЕГА” в коледни костюми. Както може да предположите – не мина дълго време и се обадих на техния худ. ръководител Марианна Савова. И на нея не й беше нужно голямо увещаване… Вече беше ясно – ще снимаме коледен танц.

…та решението беше взето бързо и лесно. Следваше да се случи най-трудното… В един период на сгъстен цикъл от участия да се отдели време, в което да бъде заснет клипа.

За отрицателно време художественият ръководител и хореограф на Школата за модерен балет “ВЕГА” към Младежки дом Търговище – Марианна Савова организира своите балерини. За краткото време, с което разполагаше, тя ги подготви изключително качествено и заснемането вече можеше да се случи. Бяхме решили да комбинираме коледния дух, който носи този период от годината, с красивия танц.

А той щеше да се случи на една изключителна сцена…

В последния работен ден за седмицата преди Коледа направихме кадрите на открито. Бой със снежни топки, създаването на снежен човек, очертаването на надпис “ЧНГ” в снега и какви ли не още снежни лудории. И повярвайте… в сняг който е ронлив, а не мокър… беше истинско приключение да се създаде снежен човек. В края на снимките той имаше очи, нос, уста, шал и страхотно бомбе! Истински красавец!

Ден по-късно пристъпихме към основната част от кадрите – коледния танц.

Изключителен професионализъм и човещина ни посрещнаха от екипа на Държавен куклен театър гр.Търговище. Само седмица след като театърът отново отвори врати за своите малки и големи посетители щеше да бъде арена на сцените ни. Както е характерно за такова снимане – започнахме с около час и малко закъснение. Снимачния процес продължи повече от очакваното, но повярвайте… всичко си струваше…

А сега спокойно може да се отпуснете удобно и да се оставите на Коледния дух да ви заплени с този невероятен коледен танц на Балет “ВЕГА” към песента “Jingle Bells Rock”.

Този сайт използва бисквитки , за да Ви предостави максимално полезно съдържание и преживяване в сайта. Съгласете се с използването на бисквитките като натиснете бутона  'Приемам'.