Коледен танц на Балет “ВЕГА”

Коледен танц на Школа за модерен балет “ВЕГА” град Търговище върху песента “Jingle Bells Rock”

Представям ви един изключителен проект – коледен танц върху песента “Jingle Bells Rock”. След като мой близък приятел в лицето на Ани Чобанова ме скастри защо нямам видео посветено на Коледа, ми стана гузно и виновно. Помислих известно време и се сетих… Ами аз всъщност съм виждал балерините от “ВЕГА” в коледни костюми. Както може да предположите – не мина дълго време и се обадих на техния худ. ръководител Марианна Савова. И на нея не й беше нужно голямо увещаване… Вече беше ясно – ще снимаме коледен танц.

…та решението беше взето бързо и лесно. Следваше да се случи най-трудното… В един период на сгъстен цикъл от участия да се отдели време, в което да бъде заснет клипа.

За отрицателно време художественият ръководител и хореограф на Школата за модерен балет “ВЕГА” към Младежки дом Търговище – Марианна Савова организира своите балерини. За краткото време, с което разполагаше, тя ги подготви изключително качествено и заснемането вече можеше да се случи. Бяхме решили да комбинираме коледния дух, който носи този период от годината, с красивия танц.

А той щеше да се случи на една изключителна сцена…

В последния работен ден за седмицата преди Коледа направихме кадрите на открито. Бой със снежни топки, създаването на снежен човек, очертаването на надпис “ЧНГ” в снега и какви ли не още снежни лудории. И повярвайте… в сняг който е ронлив, а не мокър… беше истинско приключение да се създаде снежен човек. В края на снимките той имаше очи, нос, уста, шал и страхотно бомбе! Истински красавец!

Ден по-късно пристъпихме към основната част от кадрите – коледния танц.

Изключителен професионализъм и човещина ни посрещнаха от екипа на Държавен куклен театър гр.Търговище. Само седмица след като театърът отново отвори врати за своите малки и големи посетители щеше да бъде арена на сцените ни. Както е характерно за такова снимане – започнахме с около час и малко закъснение. Снимачния процес продължи повече от очакваното, но повярвайте… всичко си струваше…

А сега спокойно може да се отпуснете удобно и да се оставите на Коледния дух да ви заплени с този невероятен коледен танц на Балет “ВЕГА” към песента “Jingle Bells Rock”.

Този сайт използва бисквитки , за да Ви предостави максимално полезно съдържание и преживяване в сайта. Съгласете се с използването на бисквитките като натиснете бутона  'Приемам'.